Започнете годината правилно

oralna-profilaktika-bolnicaevropa.jpgЗапочнете годината правилно: Съвети за поддържане на добро орално здраве от екипа на El Greco – Private dental careПрез 2024 г.е важно да дадем приоритет на здравето си, за да можем да продължим да се усмихваме за години напред. Добрата грижа за Вашите зъби и венци не само гарантира красива усмивка, но и допринася за цялостното Ви здраве. Ето някои основни съвети:Четка и конец за зъби всеки ден

dentalen konec bolnicaevropa

Основата на добрата орална хигиена е миенето на зъбите поне два пъти на ден в продължение на две минути всеки път.

Използвайте четка за зъби с мек косъм и паста за зъби с флуор, за да почистите старателно всички повърхности на зъбите си. Не забравяйте също да почиствате с конец всеки ден, за да отстраните плаката и остатъците от храна между зъбите и по линията на венците.


Ограничете захарните и киселинни храни

Здравословното хранене играе важна роля за оралното здраве. Намалете приема на сладки и кисели храни и напитки, тъй като те могат да допринесат за кариес и ерозия. Изберете питателни храни като плодове, зеленчуци, постни протеини и млечни продукти, които осигуряват основни витамини и минерали за здрави зъби и венци
bonboni zaharni izdeliya bolnicaevropa

Останете хидратирани


Пиенето на много вода през целия ден е полезно не само за цялостното ви здраве, но и за здравето на устната кухина. Водата помага за отмиването на хранителните частици и бактериите, стимулира производството на слюнка и поддържа подходящ pH баланс в устата ви. Стремете се да пиете поне осем чаши вода дневно.


syveti oralno zdrave bolnicaevropa

Откажете пушенето и ограничете консумацията на алкохол

spri pushene bolnicaevropa

Тютюнопушенето и прекомерната консумация на алкохол могат да навредят на вашето орално здраве. Употребата на тютюн увеличава риска от заболяване на венците, загуба на зъби и рак на устната кухина. Междувременно алкохолът може да изсуши устата ви и да допринесе за кариеса. Ангажирайте се да откажете пушенето и ограничете приема на алкохол за подобряване на оралното здраве.


Ограничете захарните и киселинни храни

Рутинните стоматологични прегледи са от решаващо значение за поддържането на добро орално здраве. Посещавайте El Greco – Private dental care поне два пъти в годината като приоритет за почистване и прегледи. Можем да открием ранни признаци на проблеми със зъбите, да осигурим професионално почистване и да предложим персонализирани съвети как да подобрите рутинната си орална хигиена.

oralna profilaktika bolnicaevropa

Пазете зъбите си по време на физически дейности


Ако участвате в спорт или физически дейности, важно е да предпазите зъбите си от потенциални наранявания. Носете предпазител за уста по време на дейности с голямо натоварване или контактни спортове, за да предотвратите травма на зъбите. Персонализиран предпазител за уста от нашия екип предлага най-добрата защита и комфорт.


predpaziteli bolnicaevropa

Започването на годината с акцент върху поддържането на добро здраве на устната кухина задава положителен тон за цялостното Ви благосъстояние.

Като следвате тези прости съвети, можете да гарантирате, че вашите зъби и венци ще останат здрави през цялата година. Ако трябва да ни посетите, резервирайте час с нашия екип още днес!


Автор: Д-р Димитриос Раллис – Специалист по протетична дентална медицина

Д-р Димитриос РаллисД-р Димитриос Раллис е изтъкнат доктор по дентална медицина, известен с непоколебимия си ангажимент за подобряване на оралното здраве и изработване на трансформиращи усмивки.
Извъpшвa диaгностикa и лeчeниe нa пaциeнти cъс заболявания и травми на опорно-двигателния апарат: бoлки в cтaвитe, нaвяxвaния, счупвания, артрози, компресивни синдроми на периферните нерви, възпaлитeлни и дегенеративни cъcтoяния.
Можете да запишете час за консултация с д-р Димитриос Раллис на +359888 994776 или онлайн тук.

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени