Център за изследване на кожни биопсии


Запазете час на тел:

+359 888 994 776


Центърът за изследване на кожни биопсии е важна част от клиниката по дерматология в доболничната помощ на нашия лечебен комплекс.

Целта му е да прецизира диагностиката на отстранени кожни образувания (лезии) с цел поставяне на по-точна диагноза и успешно лечение.
Процесът се подпомага и от Лаборатория по обща и клинична патология където взетите кожни биопсии се обработват (под формата на парафиново блокче) и подготвят (срязване, оцветяване) за наблюдение под микроскоп от лекар специалист.
Целият процес е известен като хистопатологично изследване. Този вид диагностика е от изключителна важност, тъй като дава представа дали биопсията взета от пациента има наличие на туморни клетки и да се определи техния вид .
Показания за вземане на биопсията биха могли да бъдат бенки, съмнения за развитие на меланома, псориазис, обриви, кожни инфекции.
Начините на вземане на кожна биопсия са няколко и варират в зависимост от мястото на вземане и размерът на образованието.
Няма нужда от предварителна подготовка на пациента. При изпълнение се слага локална анестезия. Пациентът обикновено изпитва леко боцкане при мястото на интервенцията.
Ако биопсията е малко по-голяма, възможно е и поставяне на хирургичен шев. Процедурата е краткотрайна и не отнема много време.

В нашия център пациентите могат да се се възползват от медицински услуги, които покриват целия процес:

☑ вземане на кожна биопсия
☑ изготвяне на парафиново блокче
☑ разчитане на резултат
ℹ Резултатите се получават в рамките на до седем дни.
☎️Телефон за контакт: 088 994 776
📍 град София, бул. “Пенчо Славейков“ №2

Център за изследване на кожни биопсии

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени