Клиника по Ушно-носно-гърлени болести

Клиниката по уши, нос, гърло към болница Европа извършва диагностична и лечебна дейност III ниво.
Екипът е съставен от високо квалифицирани УНГ специалисти с богат опит в областта.

Запазете час на тел:

+359 888 994 776
Клиника по Ушно-носно-гърлени болести

УНГ Диагностика


Клиниката по уши, нос, гърло към болница Европа извършва диагностична и лечебна дейност III ниво.
Екипът е съставен от високо квалифицирани УНГ специалисти с богат опит в областта.

Практиката често изисква лечение на комплексни диагнози в областта на главата и шията, поради което разчитаме на УНГ специалисти в областта на лицево–челюстна хирургия, дентална хирургия и детски УНГ лекар при лечение на пациенти под 18 г. възраст.

Области на лечение:

✔ Заболявания на ухото;
✔ Заболявания на носа;
✔ Заболявания на гърлото и шията.


ung klinika kabinet pregled bolnica evropa


ung klinika hiryrgiya bolnicaevropa

УНГ Хирургия


УНГ хирургичната дейност се извършва в съвременно оборудвани операционни зали и удобна леглова база на Болница Европа.

Основните проблеми, за които предлагаме професионално лечение в областта уши нос гърло са:

✔ глухота /вкл. слухопротезиране/;
✔ функционални нарушения на носното дишане – синузит, хъркане и др.;
✔ гласови разстройства;
✔ козметични проблеми;
✔ периферни, вестибуларни заболявания.


 • Хирургия на ухо
 • Хирургия на нос
 • Ларингеална хирургия
 • Хирургия на тонзилите
 • Мекотъканна шийна хирургия
 • Естетично-лицева хирургия
Хирургия на ухо

Тимпанопластика – затваряне дефект на тъпънчева мембрана, отосклероза

Предлагаме слухосъхраняващи и слухоподобряващи оперативни интервенции, извършвани посредством използването на най-съвременните методи за безкръвна и атравматична хирургия на ухо (лазерна техника, високочестотна радиотермокоагулация).

Хирургия на нос

Хирургия на носа и синусите (FESS – функционална ендоскопска синус хирургия; септопластика). Извършваме съхраняващи и възстановяващи нормалното носно дишане оперативни интервенции посредством методите на т. нар. ендоназална функционална корекция на носа и синусите (FESS).

Използвайки възможностите на лазерната и RTC (радиотермокоагулация) техника, се извършват корекции при заболявания като:

 • носна полипоза
 • хроничен синузит
 • изкривена носна преграда
 • хипертрофичен ринит
 • тумори на носа
 • околоносните кухини

Корекциите на нос биват най-общо два вида:

Ринопластика (козметична) – засяга външния нос и е предимно козметична.
Ринопластика на носа представлява хирургическо моделиране на носа, в следствие на травми или поради естетична нужда. Съществуват различни техники за корекция на носа в зависимост от началния и крайния резултат, в зависимост от това дали е необходимо да се засяга костната част или само хрущялната, дали е необходимо намаляване на ноздри, присаждане на хрущял или поставяне на протеза.

В болница Европа работят едни от най-добрите УНГ хирурзи, на които можете да разчитате за извършването на качествена и възможно най-щадяща за пациента ринопластика.

Септопластика и конхотомия (функционални): коригиращи вътрешните структури на носа като изкривена носна преграда и/или удебелена лигавица. Тези корекции на носа целят подобряване на носното дишане.

Септоринопластика: Това е хирургична корекция на носа, която таргетира смесените проблеми – външното изкривяване на носа, което води и до затруднено носно дишане.
И макар че са отделни оперативни интервенции, опитният УНГ хирург в болница Европа има възможността да ги извърши на един етап – едноетапна септоринопластика.

Осикулопластика

Стапедопластика

Ларингеална хирургия

Ларингеална хирургия (отстраняване на доброкачествени и злокачествени тумори)

Нашият опитен екип от УНГ специалисти извъръшва лазерна хирургия при туморни образувания в областта на ларинкса и хипофаринкса.

Екипът ни уши нос гърло може да назначи и безкръвни оперативни намеси при промени в гласообразуването и стеснения в областта на ларинкса и трахеята.

Хирургия на тонзилите

Екипът ни от УНГ хирурзи извършват и оперативни интервенции за отстраняване на трета сливица или намаляване размера на сливиците.

Тези УНГ операции се извъшавт с помощта на най-съвременната безкръвна оперативна техника – хармоничен скалпел (ultracision).

Безкръвните операции за премахване на сливици са най-съвременният, ефективен и щадящ начин за отстраняване на тези проблеми.

Мекотъканна шийна хирургия

Екпът ни от УНГ хирурзи извършва и оперативни интервенции при заболявания на слюнчените жлези, шийни кисти и туморни образувания в областта на лицето и шията.

Естетично-лицева хирургия

Екипът ни от лицево-челюстни хирурзи извършва оперативни намеси в областта на лицето и шията.Тези интервенции целят да коригират вродени, придобити, посттравматични и др. дефекти на лицето, носа и ушите (ринопластика, аурикулопластика, лицев лифтинг и други).


ung klinika ushno gyrleni bolesti bolnicaevropa


УНГ Изследвания

УНГ Изследвания


✔ Първични и вторични УНГ прегледи и консултации;
✔ Аудиометрия – изследване на слуха;
✔ Ринометрия;
✔ Ендоскопска диагностика;
✔ Тимпанометрия.


Ползи и предимства за пациента

Защо да изберем Клиника по уши-нос-гърло към болница Европа?

Професионален екип. Болница Европа е добър избор за диагностика, лечение и хирургия на Ушно-носно-гърлени заболявания, благодарение на професионалния екип, който осигурява качествено лечение и правилна диагностика.
Реномирани специалисти. Болница Европа е предпочитано място за лечение, тъй като тук можете да намерите добре обучени и реномирани специалисти, които ще Ви осигурят качествено лечение и грижа.
Правилно лечение. Ние вярваме и се гордеем с успешното лечение на нашите пациенти в лицево-челюстната хирургия;
Авангардни технологии. Инвестираме във възможно най-модерната технология за още по-висока сигурност и прецизност на работа. Болница Европа е подходящ избор, когато става въпрос за здраве, защото разполага със съвременна апаратура, която осигурява точна диагностика и ефективно лечение на различни заболявания.
Обслужване. Добре обучени, отдадени и доброжелателни, нашите професионалисти ще се грижат за Вашето спокойствие и комфорт;
Локация. Локацията на Болница Европа е на главен булевард в град София (срещу Пирогов), което гарантира добра видимост и достъпност на медицинския център за пациентите от София, страната и чужбина.


unh hirurgiya bolnicaevropa

ung klinika bolnicaevropa

Запазете своя час сега!

Операционните зали на болница Европа са оборудвани със съвременна апаратура – навигационна система NaviENT, Piezotome и операционен микроскоп, които гарантират максимална ефективност на интервенцията, по-бързо възстановяване на пациента, намаляване риска от потенциални усложненията и минимален болничен престой.

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени