Тонзилит – описание, симптоми и лечение

tonzilit-bolnicaevropa.jpg
🍂❄ Променливото време не се отразява добре на детския организъм и е предпоставка за възпаление на гърлото при децата. Най-честата причина за подуването на сливиците са вирусните инфекции като тези, които причиняват обикновените сезонни настинки.
Тонзилитът е възпаление на небните сливици, което може да възникне на всяка възраст, но най-често се среща при деца в предучилищна възраст.
Симптомите включват болки в гърлото, оточни сливици, лош дъх, висока температура, а в някои случаи, когато сливиците са силно увеличини се наблюдава намален апетит, затруднено преглъщане, нощно хъркане.
Тонзилитът може да се лекува медикаментозно или оперативно – чрез тонзилектомия. Тя се налага в случаите, когато възпалението не се поддава на консервативното лечение и когато възникват чести усложнения. Решението кое лечение да бъде предприето изисква съобразяване с всеки индивидуален случай.
Благодарение на напредъкът на технологиите оперативната интервенция се извършва чрез радиочестотна аблация (коблатор), което я прави по-кратка и води до минимално кървене по време на операцията и след нея и до по-бързо възстановяване.
При необходимост от консултация със специалист в областта на УНГ разчитайте на екипа на МЦ Еврохелт!
☎️ Телефон за контакт: 088 994 776
📍град София, бул. “Пенчо Славейков“ №2

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени