akne-bolnicaevropa.jpg

Какво представлява акне?

💢 Акнето е кожно заболяване, при което се наблюдава свръхпродукция на мастен секрет и възпаление на мастните жлези и космените фоликули. По горния слой на кожата се наблюдават милиуми, папули, комедони, пустули и нодули.
💢 Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания и въпреки своята упоритост, то може да бъде излекувано. А с правилните терапии и професионален индивидуален подход, могат да бъдат премахвани или значително намалени и белезите, които то оставя.
💡 Знаете ли, че акнето засяга около 80% от подрастващите на възраст между 15-17 години, но през последните години се среща все повече и при преминали възрастта на пубертета, а дори и след 35-40-годишна възраст. Както за момчетата, така и за момичетата, акнето се отразява на емоциите и самочувствието им.
Оновни причини за появата на АКНЕ през пубертета:
✔ Небалансирано хранене и конкретни храни водещи до акне;
✔ Наследствена обремененост;
✔ Стрес;
✔ Хормонален дисбаланс;
✔ Неконтролируемо използване на козметика.
Лечението е дългосрочно и включва почистване на кожата със специални лосиони, антибиотична терапия, ретиноиди, кератолитични средства.
Ако имате нужда от консултация, за да се установи причината и да предприемете подходящо лечение, може да запишете час при нашите специалисти в клиниката ни по дерматология.
Бъдете информирани!
🏥Потърсете МБАЛ Европа и МЦ Еврохелт за превантивна грижа и запазване на час за консултация при дерматолог специалист.
☎️ Телефон за контакт: 088 994 776
📍град София, бул. “Пенчо Славейков“ №2

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени