Как да се предпазим от грипни заболявания?

zima-virusi-bolnicaevropa-1.jpg

Как да се предпазим от грипни заболявания през предстоящите студени месеци? ❄️

Нашите съвети за да се предпазите от грипни заболявания
Измивайте често ръцете си – особено след пътуване в градския транспорт или докосване на дръжки на врати, колички в магазина и други повърхности, с които хората са в чест контакт.

📱Дезинфекцирайте често мобилния си телефон, внимавайте къде го оставяте и не използвайте чужди телефони.

🍎 Хранете се балансирано и разнообразно. Приемайте пресни плодове и зеленчуци, съобразено с нуждите на организма количество протеини, есенциални мастни киселини, полиненаситени растителни мастни киселини и диетични фибри. Традиционните български зимнини също са много полезни като например туршията и киселото зеле, което е богат източник на витамини А, С, К, В12 и млечнокисели бактерии, подобряващи работата на имунната система.

🏋️‍♀️ Правете редовни физически упражнения. Дори кратките тренировки у дома биха помогнали за това да се чувствате тонизирани и да подобрите състоянието на здравето си. Ако вече сте болни, имайте предвид, че е по-добре да оставите организма си да си почива, за да се възстанови по-бързо и леко.

🌬 Въпреки студеното време, краткото, но често проветряване на помещенията е изключително важно, за да предпазим себе си и другите от вирусите, които се предават по въздушно-капков път.

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени