ДЕРМАТОЛОГИЯ И ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА


Запазете час на тел:

+359 888 994 776
МЦ Еврохелт предлага широк спектър от индивидуални медицински решения за проблеми с кожата на всеки пациент.

Ранната диагностика и изпълнение на подходящо лечение са задължителни условия, особено при случаите със съмнения за рак.

Работим с екип от висококвалифицирани специалисти, на които можете да разчитате за вашето успешно лечение.


Услуги

 • Дермален филър
 • Ботилинов токсин А
 • Мезотерапия за лице, шия и деколте (Мезолифт)
 • Мезотерапия при косопад
 • Мезотерапия за тяло
 • Конци за естетични корекции
 • Химически пилинги
 • Лазарен рисърф фейс (фраксел)
 • Лазарно лечение (Со2 лазерни процедури)
 • Криотерапия

Диагностика:

 • Кожна биопсия
 • Клиничен преглед

Хистопатологично изследване


Дерматохирургия:

Дерматохирургията е раздел от дерматологичната терапия, при който се премахват доброкачествени и злокачествени кожни образувания (лезии), чрез нарушаване целостта на кожата. Това става посредством режещ инструмент, СО2- лазер, електрокоагулатор или деструктиращи течности. В повечето случаи се извършва под локална анестезия и е безболезнено за пациента.

Най- често използваните дерматохирургични манипулации са:

 • хирургична ексцизия на кожна лезия
 • кожна пластика
 • кожна биопсия
 • електрокоагулация
 • криотерапия с течен азот

Течният азот притежава висока терапевтична активност, методиката на неговото приемане е лесна, удобна и дава добри козметични резултати. Основното качество на лечебното му действие е ниската му температура. В зависимост от методиката на приложение, действието му върху тъканите може да бъде различно.Деструкцията и умирането на тъканите се наблюдава при въздействието на течен азот с цел дълбоко замразяване на образуванието, което трябва да се премахне.

Приложението на криотерапията с течен азот в дерматологията включва: брадавици, доброкачествени кожни тумори(себорейни брадавици, фиброми), преканцерози, злокачествени тумори(базоцеллуларен карцином, спиноцеллуларен карцином- начални форми), различни хемангиоми с по-малки размери, телеангиектазии, мазоли, ксантелазма, акне, розацея, алопеция ареата, келоиди и други.

 • СО2

СО2 процедура – хирургичен СО2 лазер:

Използва се за премахване, изрязване на следните доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата: фиброми, брадавици, кокоши трън, мазол, кондиломи, себорейни веруки, съдови звезди, хемангиоми .

Оперативен CO2 лазер

Използва се за премахване, изрязване на доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата. СО2 лазерът излъчва светлина. Високоинтензивният лъч се фокусира в много малка кожна зона и осигурява прецизна тъканна деструкция.

 • Хирургия на нокти
 • Лазерен рисърфисинг на лице (фраксел-лазер)

Прилага се при:

Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
Премахване на хиперпигментации.
Постигане на ефективен лифтинг в долната част на лицето при пациенти резистентни на RF лифтинг.

С фраксел-лазер могат да бъдат третирани различни зони от тялото:
Лице, шия, деколте, външната повърхност на ръцете, бедрата, местата на стрии, хиперпигментации, белези по цялото тяло.

Дерматохирургичният метод се избира от лекаря в зависимост от типа на лезията, локализацията и върху кожата и размера.


Дермален филърДермалните филъри или попълващи вещества са продукти, които се инжектират в кожата и подкожните тъкани за намаляване на видимите линии и бръчки и възстановяване на загубени обеми на лицето. Прилагат се както в областта на лицето, така и в зоните на деколте, шия, ръце и по-рядко в други кожни области. Най-често третираните кожни зони са: устни, назо-лабиални гънки, гънки около устата, бръчки по челото и между веждите.

Съществуват два вида вещества с временен попълващ ефект върху кожата:

 1. Хиалуронова киселина
 2. Колагенови стимулатори

Ботулинов токсин – процедура, при която в кожата на лицето и шията се инжектира силно разреден ботулинов токсин.
Използва се за третиране на различни неврологични, офтолмогични и урологични оплаквания.

Чрез инжектирането на ботулинов токсин в различни части на лицето и шията се постига намаляване и дори елиминиране на видимите линии и бръчки, което се дължи на релаксиращия ефект на токсина върху мимическите ни мускули.

Мезотерапия за лице, шия и деколте Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, който се използва в естетичната медицина за подобряване вида и функцията на кожата и косата. Чрез тази техника в повърхностните или по-дълбоки слоеве на кожата се въвеждат лекарствени и козметични вещества, с което се постига въздействие върху различните клетъчни структури. Това води до цялостно освежаване на кожата на лицето, намаляване на фини линии и бръчки, свиване на разширени пори, намаляване на кафеникавата пигментация.

Съществуват различни видове мезотерапия. Най-често прилагани са подмладяващите – стягаща, хидратираща, ревитализираща, антиоксидантна мезотерапия Всички те са насочени към намаляване на видимите белези на стареене на кожата.

Плазмотерапията (“Вампирски” лифтинг) е естетична процедура, която използва потенциалните възможности на тъканите ни за възстановяване на вече настъпили възрастови промени в кожата.

Методът се използва в медицината за възстановяване на сухожилия, подобряване на функционалната активност на ставите, за по-бързо заздравяване на рани.
В естетичната медицина процедурата се изполва за корекция на видимите белези на стареене на кожата и за сгъстяване на косата.

При плазмотерапията в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте или ръце се инжектира обогатена на растежни фактори плазма. Това води до стимулиране образуването на нови структурни клетки на кожата, като така тя става по-плътна и стегната.

Лифтинг конци за повдигане на контура на лицето

Лифтингът с хирургични конци е иновативен, безопасен и неоперативен метод за стягане на лицевия контур. Процедурата е подходяща за лица от различни възрасти, които установяват отпуснатост в различни части на лицето си. Най-често това се случва след 38-40 години. Конците са био-съвместими (безопасни за човешкото тяло) и био-резорбируеми (разграждате се напълно в човешкия организъм) за период до 2 години след поставянето им. Използването на тези конци може да постигне повдигане на отпуснатите части на лицето, да подобри стегнатостта на тъканите и да коригира линията на лицевия контур. Биоразграждането на конците настъпва за период от 6 до 9 месеца. През това време тялото е изработило мрежа от колаген и еластични влакна около поставените конци, за това ефекта продължава да се наблюдава между 12 и 18 месеца.

Мезотерапия на скалп
Мезотерапията е метод, при който чрез серия от микроинжекции в повърхностните части на кожата на скалпа се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано биологично активно въздействие, които целят подобряване на регенеративните процеси на клетките и микроциркулацията на кожата, активация на процесите на колагенообразуване, активиране на стволовите клетки в корена на косъма, растеж на нови косми и сгъстяване на косата.

Прилага се при:

 • Мъжки тип алопеция
 • Разреждане на косата, което настъпва внезапно при жени след бременност, анемия, други общи заболявания и дефицит на различни вещества в организма
 • Хроничен косопад при жени

Химически пилинг на лице
Химическият пилинг е лечебна процедура, чрез която се цели изглаждане на различни несъвършенства на кожата – кафеникави пигментации, фини линии и бръчки, възпалителни изменения и белези. При нея върху повърхността на кожата се нанасят различни слаби киселини, които оказват значително въздействие върху структурата и вида й. Целта на тази процедура е да подобри както вида на кожата посредством отстраняване на увредения горен слой, така и тургора й чрез стимулиране образуването на нов колаген в дълбоките кожни слоеве. Така кожата става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти.

Видове химически пилинг
Според дълбочината на въздействие на киселината химическият пилинг се дели на повърхностен, средно дълбок и дълбок.

 • Повърхностен пилинг обичайно се осъществява чрез прилагане на алфа-хидрокси киселини (АХК) – гликолова, млечна или друга плодова киселина. Използват се при желание за коригиране на фините бръчки, суха кожа, пигментации и акне.
 • Средно-дълбокият пилинг се прилага при опит за третиране на по-дълбоки линии и бръчки, белези от акне и пигментации.
 • Дълбокият химически пилинг е процедура, която е свързана с много и сериозни странични ефект. Чрез нея обичайно се постига дълбоко излющване на кожата, коригират се дълбоките бръчки и белези.

Фраксел лазер (Лазерен рисърфинг)

Прилага се при:

Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
Премахване на хиперпигментации.
Постигане на ефективен лифтинг в долната част на лицето при пациенти резистентни на RF лифтинг.

С фраксел-лазер могат да бъдат третирани различни зони от тялото:
Лице, шия, деколте, външната повърхност на ръцете, бедрата, местата на стрии, хиперпигментации, белези по цялото тяло.

СО2 процедура – хирургичен СО2 лазер:

Използва се за премахване, изрязване на следните доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата: фиброми, брадавици, кокоши трън, мазол, кондиломи, себорейни веруки, съдови звезди, хемангиоми .

Оперативен CO2 лазер

Използва се за премахване, изрязване на доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата. СО2 лазерът излъчва светлина-високоинтензивният лъч се фокусира в много малка кожна зона и осигурява прецизна тъканна деструкция.

Криотерапия с течен азот

Течният азот притежава висока терапевтична активност, методиката на неговото приемане е лесна, удобна и дава добри козметични резултати. Основното качество на лечебното му действие е ниската му температура. В зависимост от методиката на приложение, действието му върху тъканите може да бъде различно.Деструкцията и умирането на тъканите се наблюдава при въздействието на течен азот с цел дълбоко замразяване на образуванието, което трябва да се премахне.

Приложението на криотерапията с течен азот в дерматологията включва: брадавици, доброкачествени кожни тумори(себорейни брадавици, фиброми), преканцерози, злокачествени тумори(базоцеллуларен карцином, спиноцеллуларен карцином- начални форми), различни хемангиоми с по-малки размери, телеангиектазии, мазоли, ксантелазма, акне, розацея, алопеция ареата, келоиди и други.За записване на час, обадете се на тел:

+359 888 994 776


bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени