Симптоми при синузит

sinuzit-simptomi-bolnica-evropa.png

Какви са симптомите при синузит?

Синузитът е възпалително заболяване на лигавицата на околоносните кухини.

➡️ Характеризира се с хрема, силно главоболие и тежест в главата, болки в очите, бузите, челото, стичащ се към гърлото секрет, температура, болка в ушите или зъбите, умора.

🔍Синузитът може да бъде причинен от инфекция на горните дихателни пътища, изкривена носна преграда, алергия, заболявания на зъбите. Възпалението може да се прояви еднократно, но при неправилно лечение и повтарящи се инфекции може да премине в хронично.

Синузитът е сред най-често срещаните възпалителни заболявания на околоносните кухини – синусите. Причинителите му са много – бактерии, вируси, гъбички, но най-често инфекцията е смесена. По своята същност той представлява остро или хронично възпаление, което преминава от носната кухина в кухината на синуса. Това възпаление може да засегне както фронталния, така и максиларните, етмоидалните и сфеноидалните синуси. Най-често срещаната причина за проявата му е обикновената хрема. Това възпаление може да засегне както фронталния, така и максиларните, етмоидалните и сфеноидалните синуси. Най-често срещаната причина за проявата му е обикновената хрема. Други, провокиращи възпаление на синусите фактори, могат да бъдат изкривена носна преграда, увеличена трета сливица и слаб имунитет.

🤧 Синузитът не е просто хрема, която може да отмине бързо и без лечение, затова още при първи симптоми направете консултация с УНГ-специалист.

✅ В МБАЛ Европа на разположение са висококвалифицирани УНГ специалисти, които ще се погрижат за Вашето здраве.

☎️ Телефон за контакт: 088 994 776
📍град София, бул. “Пенчо Славейков“ №2
📧 [email protected]
ℹ https://bolnicaevropa.bg

 

 

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени