newplazmo-1.png

 

Плазмотерапията е относително нова естетична процедура, която използва потенциалните възможности на тъканите ни за възстановяване на вече настъпили възрастови промени в кожата.

Тя е част от процедурите в спектъра на т.нар физиорегулативна медицина, която основава своите методи на използването на собствените резерви на организма за възстановяване на увредени тъкани.
Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, подобряване на функционалната активност на ставите, за по-бързо заздравяване на рани. През последните години плазмотерапията намери широко приложение и в естетичната медицина – за корекция на видимите белези на стареене на кожата и за сгъстяване на косата.

Плазмотерапията, известна още като „вампирски“ лифтинг или плазмолифт е относително нова естетична процедура, които използва потенциалните възможности на тъканите ни за възстановяване на вече настъпили възрастови промени в кожата. е естетична процедура, чрез която е възможно да се подобри тонуса и тургора на кожата, да бъдат намалени видимите линии и бръчки и да сe постигне стягане на кожата.

При плазмотерапията в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте или ръце се инжектира обогатена на растежни фактори плазма. Това води до стимулиране образуването на нови структурни клетки на кожата, като така тя става по-плътна и стегната.

Същност и ефект на процедурата
При плазмолифта в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, който се получава от собствената ни кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма.

Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).

Тези вещества активират клетките на кожата, които образуван колаген и еластин. В резултат се засилва образуването на нови колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина. Така се коригират видимите белези на стареене на кожата – отпускане, намален тургор и бръчки, а кожата става по-плътна, еластична и стегната.

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация. Ефекта е изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подпухването около очите и тъмните петна.

Плазмолифт се прилага за:
• Корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце
• Стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата
• Намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите
• Лечениена някои форми на косопад

В кои случаи е подходящ плазмолифт?
Плазмолифтът е подходящ за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на “стареене” на кожата.

Ефектът на процедурата върху кожата зависи от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана, кожна повърхност, кожата става видимо по-стегната и ревитализирана.

Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път.

Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.

Резултати
За постигане на оптимални резултати е необходимо да се направят три поредни терапии през интервал 4-6 седмици.

Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци.

Настъпващите промени са: видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват.

За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедури през 6 месеца.

Предимства на плазмотерапията
• Автоложна – инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм
• Без риск от алергия
• Без риск от отхвърляне
• Без известни странични ефекти във времето
• Дълготраен ефект

Противопоказания:
• Кръвни заболявания – тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия
• Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта
• Инфекциозни заболявания
• Лечение с кортикостероиди
• Злокачествени заболявания

 

bolnicaevropa.bg © 2023 Болница Европа. Всички права запазени